USR Suceava interpelează ISJ Suceava în privința unităților școlare fără autorizație sanitară

În județul Suceava există în momentul de față 468 de unități de învățământ care nu au obținut autorizația sanitară de funcționare, din totalul celor 741 (rezultând un procent uriaș, de nu mai puțin de 63%!), cifră constantă în ultimii ani, de unde și concluzia că la aceste unități de învățământ nu se prea mișcă nimic, în timp, cel puțin din acest punct de vedere. În plus, 293 de clădiri cu destinația învățământ, nu dețin aviz de securitate în caz de incendiu.

Având în vedere că în curând unitățile administrativ teritoriale din județ își vor finaliza bugetele pentru anul 2019, Uniunea Salvați România – filiala Suceava, a solicitat astăzi, printr-o adresă, Inspectoratului Școlar Județean Suceava, lista celor 468 de unități de învățământ care nu sunt autorizate sanitară, tocmai în ideea de a sensibiliza, ulterior, autoritățile locale responsabile de buna funcționare a acestor unități, pentru a face o prioritate din rezolvarea acestor probleme, prin bugetarea lor în anul 2019.