USR Suceava initiaza primul referendum intern

USR Suceava a inaintat astazi catre Biroul National al Uniunea Salvați România – USR cererea formala pentru declansarea primului vot consultativ intern al USR.

Votul consultativ al tuturor membrilor USR, reglementat prin Statutul votat in cadrul Congresului de la Cluj, este o premiera absoluta in modul de functionare al partidelor parlamentare din Romania.

Conform Art. 54 (2) din Statut: “Pentru fundamentarea deciziilor cu impact pe termen mediu şi lung, Biroul Naţional este obligat să organizeze consultarea membrilor USR prin votul consultativ al acestora prin intermediul unei platforme IT colaborative (…) în cazul solicitării în acest sens exprimate de un număr minim de 200 membri la fiecare 2000 de membri ai USR.”
USR Suceava a initiat si finalizat strangerea pragului minim de semnaturi ale membrilor USR astfel incat primul vot consultativ
sa devina o realitate.

Consideram ca subiectele sensibile nu pot fi ocolite, dar ca pozitia politica fata de acestea poate fi fundamentata si legitimata numai prin decizia colectiva a tuturor membrilor unui partid, indiferent de functia si influenta acestora.
Subiectul de vot va avea doua intrebari, exprimate astfel:
1. “Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie ?” Variante de răspuns: DA / NU.
2. “Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie ?” Variante de răspuns: PRO / CONTRA.

Suntem mandri ca facem parte din singurul partid politic “altfel”, un USR democratic si transparent in care vocea tuturor membrilor este ascultata si respectata.

———-
Foto: © clujulpolitic.ro