USR Suceava cere intituţiilor publice din judeţul Suceava să facă publice informațiile referitoare la salarizarea angajaților

Lista de mai jos conține lista salariaților de la primăria din Suceava. Oameni plătiți binișor,unii cu salarii de bază de 1000+ euro și dacă mai aduni și sporurile și numărul de angajați îți dai seama de ce suntem cum suntem în România.

Lista completă poate fi accesată aici :

Multe din instituţile publice din judeţul Suceava încalcă obligația prevăzută de art. 33, alin. (1) din Legea-Cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, numărul 153 din 28 iunie 2017, de a publica pe pagina de internet proprie lista tuturor funcţiilor din instituţia respectivă ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, însoțită de informații privind salariul de bază, valoarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor şi premiilor eligibile pentru fiecare funcţie, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă care urmează să fie acordate pentru o perioadă lucrată de un an, orice alte drepturi în bani şi/sau în natură, precum și orice informaţii cu privire la posibile limitări ale venitului salarial, împreună cu baza legală a acestora.

Conform promisiunilor făcute în campania electorală, USR își asumă lupta pentru cheltuirea la vedere a banului public și solicită intituţiilor publice din judeţul Suceava să facă publice informațiile referitoare la salarizarea angajaților din instituţiile publice. Cetățenii au dreptul să cunoască cu cât sunt remunerați cei care lucrează în administraţia publică .