USR Suceava atrage atenţia asupra nefuncţionalitaţii sistemului de supraveghere video din Municipiul Suceava

Intr-o cerere adresată primarului Municipiului Suceava , Ion Lungu , USR Suceava atrage atenţia asupra nefuncţionalitaţii sistemului de supraveghere video .

Către: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SUCEAVA

Bulevardul 1 Mai nr. 5A Suceava

Domnule Primar,

Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie informaţiile despre funcţionarea sistemului de supraveghere cu camere de luat vederi fixe și mobile din municipiul Suceava, amplasate în anul 2011 în cadrul proiectului Creșterea siguranței și prevenirea criminalității în municipiul Suceava, prin achiziționarea de echipamente specifice și amenajarea unui centru de supraveghere.
Adresam această solicitare întrucat, în ultima perioadă, se constată o creștere îngrijorătoare a actelor antisociale și ale infracţiunilor de tulburare a liniștii și a ordinii publice în mai multe zone ale municipiului Suceava, printre care menţionăm:

– agresiunea din faţa Casei de Cultură Suceava, în dimineaţa zilei de 06 august 2017 soldată cu internarea unei persoane în spital, în stare de comă profundă ( prognostic rezervat al medicilor)

– raidurile din ce în ce mai dese ale motocicliștilor cu toba spartă prin zonele cartierelor Areni, George Enescu, Centru ( un pericol foarte mare de accidente în trafic și o sursă de zgomot ce depășește limita de suportabilitate)

– actele de vandalism la care se dedau anumiţi indivizi în orele târzii ale noptii, urinând cu nonșalanţă pe pereţii Consiliului Judeţean și al altor clădiri din zona centrală a Sucevei;

– Înmulţirea cerșetorilor agresivi din zona centrală și din alte zone ale Sucevei.

Obiectivul general al proiectului este reducerea criminalității sociale și creșterea siguranței cetățenilor din municipiul Suceava prin achiziționarea și instalarea unui sistem de supraveghere în 80 de locuri stabilite, precum și amenajarea unui centru de supraveghere în incinta Primăriei Municipiului Suceava. În cadrul centrului de supraveghere sunt centralizate imaginile, informațiile oferite de camerele de supraveghere, a căror prelucrare sporesc operabilitatea și eficiența intervențiilor factorilor responsabili la nivel local cu asigurarea siguranței cetățenilor
( citat preluat de pe site-ul orasulsuceava.ro ).

Vă multumim pentru colaborare.

sursa foto : orasulsuceava.ro