USR își prezintă candidații pentru alegerile europarlamentare

Uniunea Salvați România lansează site-ul www.usr.ro/euro unde cetățenii îi pot cunoaște pe cei 85 de membri USR care s-au înscris în cursa internă pentru a reprezenta partidul la alegerile europarlamentare din 2019. Cine sunt ei, ce studii au, care sunt motivațiile lor, ce vor să schimbe la Bruxelles, sunt doar câteva dintre informațiile pe care viitorii alegători le pot afla de pe site-ul www.usr.ro/euro.

Cei mai mulți dintre candidați nu au mai făcut politică până acum, însă toți au făcut pasul spre USR când au simțit că este necesară implicarea personală pentru a aduce schimbarea în politica românească.

Campania internă pentru alegerea candidaților USR a început pe 1 octombrie și au fost organizate deja peste zece dezbateri, inclusiv unele publice la Sibiu, Satu Mare, București. Campania va culmina cu o dezbatere finală ce va avea loc pe 17 noiembrie și la care sunt invitați toți candidații. Procesul de votare va debuta în data de 22 noiembrie 2018, la ora 12.00 și se va încheia în data de 29 noiembrie 2018, la ora 12.00.

“Până la sfârșitul lunii noiembrie vrem să facem un spectacol al democrației în care să arătăm candidații tuturor celor care ne vor da votul de încredere în 2019. Vom continua să fim cel mai transparent partid, atât prin acțiunile sale, dar și prin deciziile pe care le luăm în interiorul partidului. Toți sunt candidați bine pregătiți și determinați să ducă la Parlamentul European reforma schimbării pe care USR a adus-o în România”, a transmis președintele USR Dan Barna.

USR este primul partid din România care își va alege candidații la europarlamentare printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul se va desfășura printr-un sistem electronic, on-line, securizat și verificabil. Lista finală a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de poziții.

Fiecare membru va putea să aleagă 7 candidați și să le acorde puncte în ordinea preferințelor:  candidatul cel mai bine plasat va primi 9 puncte, cel de pe locul doi va primi 7 puncte și următorii candidați vor primi 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot pe care acel candidat a fost votat. Candidații vor fi ordonați conform sumelor punctajelor primite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *