Proiectul DNA-ul pădurilor, pe ordinea de zi la vot

Proiectul USR privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, “DNA-ul pădurilor”, a intrat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen a Camerei Deputaților. 

Președintele USR Dan Barna a cerut, luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților punerea pe ordinea de zi a proiectului, iar solicitarea a fost acceptată. 

”Spre deosebire de alte proiecte de lege ajunse la Parlament și, teoretic, motivate de grija pentru pădurile României, inițiativa USR, dacă va fi adoptată, va reprezenta o schimbare radicală în atitudinea statului față de acest subiect.Vom avea procurori specializați pe infracțiuni de mediu, polițiști dedicați acestor teme și specialiști care să lucreze împreună cu primele două categorii astfel încât să putem scoate România de pe lista țărilor unde nu se face nimic pentru mediu” a explicat Dan Barna, președintele USR. 

USR face un apel la toate partidele și la societatea civilă să sprijine acest proiect pentru a proteja cu adevărat pădurile și mediul în România. Dacă ratăm această oportunitate, vom plăti cu toții prețul. Și îl vom plăti cu sănătatea noastră.

Proiectul USR a primit deja aviz favorabil de la comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și este la raport la comisia juridică cu termen 29 aprilie 2019. 

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18441

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *