Partidul Uniunea Salvați România solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru rezolvarea situației de funcționare a școlilor din București și din întreaga țară.

Peste 2500 de școli din țară funcționează fără autorizația de securitate la incendiu. Mai exact, 2668 de școli care pun în pericol viața copiilor și care au termen până la data de 30 septembrie să obțină aceste autorizații, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Interne la o interpelare din partea USR.

Ministerul Afacerilor Interne deține doar informații referitoare la avizele şi autorizațiile de securitate la incendiu ale școlilor De aceea, imediat după incidentul care a avut loc la școala numărul 141 din București, unde tavanul de la ultimul etaj al clădirii s-a prăbușit, senatoarea USR Florina Presadă a făcut o interpelare către mai multe instituții în care a cerut toate datele în ceea ce privește numărul de școli care nu au avizele de funcționare, pentru fiecare categorie de avize în parte.

USR va continua să monitorizeze situația chiar dacă asta înseamnă întrebări suplimentare pe același subiect, pentru că pasarea responsabilității de la o instituție la alta și răspunsurile lacunare sunt la ordinea zilei în administrația publică din România.