Liviu Dragnea încearcă să reînvie OUG 13 cu mâna UDMR

S-a întîmplat azi în Parlament: Liviu Dragnea încearcă să reînvie OUG 13 cu mâna UDMR. Mai mult, Florin Iordache și majoritatea PSD-ALDE au respins tot azi solicitarea deputatului USR Stelian Ion de a cere un punct de vedere al Comisiei de la Veneția privind introducerea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu, pretextând că Ministerul Justiției ar fi făcut deja acest lucru. Dacă a facut-o, a ținut-o bine la secret că în afara de Iordache nu mai știe nimeni de o asemenea sesizare.

USR protestează împotriva încercării lui Liviu Dragnea de a reintroduce cuvânt cu cuvânt OUG 13, cu mâna UDMR și a unor profesori de drept din anturajul partidului de guvernământ, în Codul Penal.

Astăzi, la Comisia special pentru armonizarea Codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale a României (CCR). Parlamentarii USR s-au trezit în fața unor amendamente depuse de UDMR care introduc un prag valoric pentru abuzul în serviciu și elimină, din definiția acestei infracțiuni, pedeaspa complementară, respectiv interdicția exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică și micșorează pedeapsa exact în limitele prevăzute de OUG 13.

UDMR propune un prag valoric de 100 000 de lei,Sugestia introducerii unui prag pentru abuzul în serviciu vine de la Curtea Constituțională a României, care a făcut trimitere, în mod abuziv, la o recomandare a Comisiei de la Veneția.

Comisia de la Veneția a clarificat, la solicitarea jurnalistului Liviu Avram, că pragul la care a făcut refereire este unul ce ține de gravitatea faptei și nu unul valoric.

USR va lupta pentru a opri nouă tentativă a PSD de a schimba definiția abuzului în serviciu și de a-l scăpa pe Liviu Dragnea de procesul în care este judecat pentru această infracțiune.