Deputatul USR, Iulian Bulai a făcut o interpelare pe tema Bazei Sportive Unirea către Ministrul Tineretului și Sportului

STIMATĂ DOAMNĂ MINISTRU,

Aș vrea să vă semnalez o problemă gravă din județul Suceava, respectiv starea în care se află Baza Sportivă Unirea, unde își desfășoară activitatea sportivii de la CSM Suceava – volei, rugby și, cel mai probabil, și box, conform unei sesizări primite la cabinetul meu parlamentar. În discuțiile pe care le-au avut cu sucevenii, reprezentanții administrației publice locale s-au spălat pe mâini spunând că baza sportivă aparține Ministerului Tineretului și Sportului și nu pot investi. Totuși, echipa de rugby a promovat anul trecut în Superligă, dar din cauza lipsei fondurilor a rămas să activeze în Liga Națională. Adică există sportivi de valoare, dar nu li se acordă suficiente șanse pentru a performa. Și sunt sigur că situația de la Suceava nu este singulară. Terenul de rugby nu beneficiază nici măcar de o tabelă de marcaj, spectatorii fiind cei care țin scorul. Este posibilă o astfel de situația în România anului 2018? Da, din păcate!

Pentru că o imagine valorează cât 1000 de cuvinte, permiteți-mi să vă atașez câteva dintre fotografiile pe care le-am primit, inclusiv una din interior, din sala de forță unde se antrenează sportivii.

Având în vedere aspectele semnalate, vă rog, doamnă ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Care au fost sumele investite în fiecare din ultimii 10 ani în infrastructura de la baza sportivă Unirea a CSM Suceava și în ce a constat fiecare proiect de reabilitare?
  2. Există prevăzută vreo sumă în bugetul pentru anul 2018 pentru reabilitarea bazei sportive menționate?
  3. Care sunt planurile MTS în privința acestei baze sportive pentru anii următori?