Audiență în stradă la Suceava, cu deputatul USR Iulian Bulai

Filiala județeană Suceava a Partidului Uniunea Salvați România, împreună cu deputatul Iulian Bulai, au organizat, vineri 3 noiembrie 2017, între orele 10:00 – 13:00, o audiență publică, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Dialogul cu sucevenii a continuat și sâmbătă, de data aceasta fiind purtat de reprezentanții USR Suceava.

Cu ocazia acestei actiuni, ne-am propus să aflăm de la cetățeni, prin comunicarea directă, care sunt problemele cu care se confruntă cel mai des și care sunt sugestiile pe care vor sa le transmită atât celor care îi reprezintă în Parlamentul României, cât și aleșilor locali, care gospodăresc (sau, de multe ori, mai degrabă NU) urbea noastră.

Printre subiectele abordate s-au numărat chestiuni legate de lipsa locurilor de parcare din oraș, inclusiv necesitatea construirii unor parcări subterane sau supraterane, curățenia precară din municipiu, precum și o stare avansată de degradare a drumurilor și aleilor pietonale din zonele mai puțin vizibile ale Sucevei.

Distrugerea agresivă și sistematică, sub diferite forme, a spațiilor verzi, care transformă Suceava într-un oraș cu tot mai mari probleme de poluare, este o altă mare problemă ridicată de cetățenii care au dialogat cu noi.

Ne-au fost semnalate, de asemenea, neajunsuri în actuala legislație, plecând de la noua lege a salarizării și culminând cu încercările repetate de subminare și subordonare politică a Justiției.

În discuțiile avute pe parcursul a două zile, cetățenii și-au manifestat nemulțumirea și față de problemele generate de alocarea pe criterii politice și clientelare a banilor de la bugetul de stat și despre soarta mai multor proiecte ale Sucevei, care au rămas de mulți ani doar la stadiul de discuții, studii de fezabilitate plătite cu bani grei, dar rămase fără finalitate ș.a.m.d.

Șoseau de centura a Sucevei, de exemplu, a cărei construcție trebuia finalizată încă din 2012, beneficiind de finanțare europeană, cea care ar fi trebuit să ducă la decongestionarea traficului greu și la reducerea poluării în oraș, a rămas la stadiul de vis neîmplinit, după ce banii europeni dedicați întregii investiții abia au acoperit, după calculele și cheltuielile mioritice, o treime din traseu, iar promisiunile ulterioare au murit în stadiul de promisiuni.

Nu în ultimul rând, sucevenii și-au arătat nemulțumirea față de lipsa transparenței în ceea ce privește activitatea asociațiilor de proprietari de care aparțin.

În perioada următoare, vom sistematiza toate problemele semnalate de către dumneavoastră, cetățenii cu care am interacționat, și vom căuta, ajutați de colegii noștri USR de la nivel local și național, să identificăm soluțiile cele mai potrivite la aceste probleme și să transformăm o parte din sugestiile primite, în amendamente la legislația în vigoare sau chiar în noi inițiative legislative.