Default title

UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – Filiala Județeană Suceava continuă, printre altele, și activitatea de monitorizare a Consiliului Local al Municipiului Suceava. În acest sens, USR Suceava a asistat la ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Suceava din data de 27 iulie 2017, ședință care a avut pe Ordinea de zi, printre altele, și rectificarea Bugetului Municipiului Suceava.

UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – Filiala Județeană Suceava își exprimă îngrijorarea față de faptul că cheltuielile pentru dezvoltare, pentru investiții, continuă să fie foarte mici în comparație cu sumele cheltuite pentru funcționare (cheltuieli de personal, bunuri și servicii), lucru care nu poate provoca decât impedimente în dezvoltarea ulterioară (atât pe termen scurt, cât și pe termen lung) a Municipiului Suceava.

De asemenea, cu privire la Hotărârea adoptată de Consiliul Local al Municipiului Suceava prin care taxa de ecologizare crește la 9 lei/lună/persoană, aproape dublându-se, USR Suceava consideră că dacă gunoiul s-ar fi colectat selectiv, nu ar mai fi fost necesară această majorare semnificativă a tarifului.

O altă observație a USR Suceava vizavi de execuția bugetară se referă la continuarea politicii de acordare a unor sume consistente unităților de cult, care oricum obțin venituri semnificative prin resurse proprii, în detrimentul unor investiții în învățământ, de exemplu.

Nu în ultimul rând, în virtutea transparentizării activității și a dreptului cetățenilor de a fi informați cu privire la modalitatea prin care se cheltuie banii publici, USR Suceava a solicitat ca Ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local al Municipiului Suceava să fie anunțată în toată presa locală cu câteva zile înainte de convocare, iar expunerea de motive care stă în spatele fiecărei Hotărâri a Consiliului Local, să se regăsească și pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Suceava.